Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Κ. Δρακονταειδής: “Υπάρχουν συμφέροντα στη Λευκάδα που δεν θέλουν την δημιουργία της ΜΟΠΑΚ".

Στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, θύμισε στους πολίτες της Λευκάδας ότι στο δημοτικό συμβούλιο έχουν ειπωθεί πράγματα και θαύματα από τον ερωτώντα κ. Γληγόρη, καθώς θύμισε συγκεκριμένες φράσεις που έχει πει, για να θυμίσει την ποιότητα που χρειάζεται ο καθένας μας να έχει και να αποδεικνύει στην πράξη με την παρουσία του και να μην κάνει εύκολα κρίσεις και σχολιασμούς.
“Εγώ πάντως στη ζωή μου, δήμαρχο ή δημοτικό σύμβουλο ή η συνάδελφο στη δουλειά, ή πολίτη, δεν έχω αποκαλέσει ποτέ άσχετο, ή άχρηστο ή ότι δεν μπορεί να δέσει τα κορδόνια του.”
Αναφορικά με το ζήτημα που τέθηκε ότι στα τεύχη δημοπράτησης για τη μονάδα, ύστερα από συναντήσεις που υπήρξαν με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, καθώς όπως είπε καλέσαμε και τον νέο δήμαρχο Λευκάδας κ Καλό και τον βουλευτή Λευκάδας κ Καββαδά, καθώς παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος κ Βλάχος  και ο κύριος Λύγδας από την παράταξη του κυρίου Καλού, στο υπουργείο πήγαμε με το αίτημα την προέγκριση δημοπράτησης.
Ενώ το έθεσα εγώ μιλώντας πρώτος, τέθηκε ένα θέμα από τον κύριο Καλό και το λέω για να μην γράφονται διάφορα, γιατί πίσω από όλα αυτά κρύβονται πολύ συγκεκριμένα πράγματα τα οποία θα ονοματίσω.
Στην συνάντηση τέθηκε από τον κύριο Καλό, ότι εφόσον ο νόμος ορίζει προαιρετικά ότι σε οποιοδήποτε έργο τα τεύχη δημοπράτησης μπορούν να βγαίνουν σε διαβούλευση σε οποιοδήποτε έργο να το κάνουμε, διότι κατά τη γνώμη του κυρίου Καλού, ενδεχομένως να γίνουν κάποιες παρατηρήσεις που θα βελτιώσουν την μονάδα.
Ξεκαθάρισα από την δική μας μεριά ως δημοτική αρχή ευθύς αμέσως, μαζί με τον κύριο Βλάχο, ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο να πάμε σε τέτοιου τύπου διαδικασίες, που εξυπηρετούν έναν και μοναδικό σκοπό, ηθελημένα ή αθέλητα, εγώ δεν λέω ότι ο Κύριος Καλός το κάνει ηθελημένα, να τρενάρουν το έργο.
Την ίδια στάση κράτησε και ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς. Εκεί έπεσε μία πρόταση από τους υπεύθυνους του Υπουργείου, από τους οποίους θέλαμε την προέγκριση δημοπράτησης, ότι μπορεί να μας τη δώσουν μετά από τρεις με τέσσερις μέρες, πράγμα που έγινε και ότι αυτή η διαβούλευση, μπορεί να μπει μέσα στο χρόνο που θα τρέχει δημοπρασία.
Για να πάμε σε μία συμβιβαστική κοινά αποδεκτή λύση, συμφωνήσαμε, γιατί θέλω να τονίσω πως ότι και  αν γραφτεί στη διαβούλευση, αν θέλει το δημοτικό συμβούλιο την συζητά και επίσης  είπαμε ότι οι οποίες ενδεχόμενες βελτιώσεις, θα μπορούσαν με διάφορους τρόπους να προστεθούν τα επιπλέον στοιχεία που θα βοηθούσαν την μονάδα, ωστόσο Αυτό είναι ένα παιχνίδι που δεν τελειώνει ποτέ, η τεχνολογία μονίμως προχωρά κι αν βάλουμε αυτά ενδεχομένως μελλοντικά να προκύψουν κι άλλα.
Αυτή είναι η αλήθεια για τα τεύχη δημοπράτησης. Εκεί δεν μας τέθηκε από πουθενά, ούτε από την υπηρεσία, επειδή δεν αλλάζει κανένα ουσιαστικό στοιχείο των τευχών δημοπράτησης, απλά μιλάμε για μία προαιρετική διαβούλευση 15 ημερών, που είναι μέσα στο χρόνο της δημοπράτησης πάρθηκε αυτή η απόφαση.
Κατά την δική μου γνώμη και μακάρι να κάνω λάθος, επειδή το θέμα που έθεσε ο κ Γληγόρης, δεν είναι γιατί ανησυχεί για την κατασκευή της μονάδας και επειδή τα δημοσιεύματα που ξεκίνησαν στον τύπο, ξεκίνησαν με τη δημοπράτηση της μονάδας, θέλω να πω ότι υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα, που δεν θέλουν την μονάδα, δεν αναφέρομαι σε συμφέροντα που βρίσκονται στον πλανήτη Άρη, αναφέρομαι σε συμφέροντα που υπάρχουν στη Λευκάδα. Ποιοι τα εξυπηρετούν δεν το γνωρίζω, οι ενδείξεις όμως είναι ανησυχητικές.
Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, πρώτα στο δημοτικό συμβούλιο και δεύτερον καλώ σε επιφυλακή όλους τους πολίτες της Λευκάδας, να υπερασπιστούν έναν αγώνα που γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και από άλλους δημάρχους, και να υπερασπιστούν ένα έργο που θα δώσει μία ανάσα στη Λευκάδα σαν οριστική λύση, ανεξάρτητα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο μεταβατικό στάδιο.
Κάνω έκκληση και αυτή είναι η πιο σοβαρή που κάνω μην ορισμένοι από λάθος, από βλακεία, που δεν έχουν καμία διάθεση να εξυπηρετήσουν τέτοια συμφέροντα πέσουν σεε αυτή την παγίδα και τελικά τα εξυπηρετήσουν, το λέω στο δημοτικό συμβούλιο, το λέω και δημόσια, γιατί έχω αποκαλέσει αυτό το ζήτημα μαζί με τον κύριο Βλάχο “Εθνικό ζήτημα” για τη Λευκάδα, κάντε ως αντιπολίτευση θέλετε, το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να το φυλάξουν ως κόρη οφθαλμού, γιατί αυτή την τιμημένη ομάδα όλοι μαζί την ψηφίσαμε και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου