Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Χάνεται για τη Λευκάδα το Πρόγραμμα Διετών Σπουδών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

ΧΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΟ ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑΛ 
ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ! 

Η Ν.Δ. ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΕΚ!

Η Ν.Δ. εφαρμόζοντας την ταξική πολιτική της για την εκπαίδευση καταργεί (αναστολή το βαφτίζουν) τα εξήντα επτά (67) εγκεκριμένα Διετή Προγράμματα Επαγγελματικής εκπαίδευσης σε έντεκα (11) Πανεπιστήμια συμπεριλαμβανομένου και του Ιόνιου Πανεπιστημίου.
Τα Προγράμματα αυτά είναι ένας νέος θεσμός που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, απευθύνονται σε αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), η πρόσβαση είναι δωρεάν και χρηματοδοτούνται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Για τον 1ο χρόνο λειτουργίας τους είχε εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδότηση ύψους 1.800.000 ευρώ.
Μεταξύ των προγραμμάτων που καταργούνται είναι και το αντίστοιχο στη Λευκάδα που είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2019-2020
Μάλιστα την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα απαφάσισε την παραχώρηση της χρήσης δημοτικού κτιρίου στο Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.) και μετά από αίτημα του Ιόνιου Πανεπιστημίου για λειτουργία του Προγράμματος.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα! Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας για την τωρινή αναστολή και μετέπειτα σίγουρη κατάργηση των Διετών Προγραμμάτων, ουσιαστικά αποσκοπεί στην εξαφάνιση της ποιοτικής και αναβαθμισμένης δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Σε όφελος των ιδιωτικών ΙΕΚ οι νεοφιλελεύθερες ιδέες της Ν.Δ. ανοίγονται σαν βεντάλια, υλοποιόντας τη θέση την θέση "ποιοτική εκπαίδευση για λίγους, μαζική εκπαίδευση για τους πολλούς".
Οι χορηγοί "έδωσαν" και τώρα πρέπει να "πάρουν".  
ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου