Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Η συνέντευξη του Π. Σκουρλέτη στη Λευκάδα (LefkadaToday-video)

Του Χρήστου Τσούτση
Ο Γραμματέας της Κ.Ε, Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Πάνος Σκουρλέτης βρέθηκε στην πόλη της Λευκάδας το μεσημέρι της Κυριακής 20ης Οκτωβρίου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης ανοιχτής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, για την υποδοχή νέων μελών.
Ο κ. Σκουρλέτης που ήταν ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης , ανέλυσε στην εισήγηση του τους στόχους της επόμενης περιόδου για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κάνοντας παράλληλα σαφή αναφορά για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεξαχθεί μέχρι την άνοιξη του 2020 αλλά και για την κρισιμότητα να επιτευχθεί «ο στόχος» ανοίγματος του Κόμματος στην «κοινωνία».
Αναλυτικότερα ο πρώην υπουργός στάθηκε στον κρίσιμο παράγοντα της άμεσης «συμμετοχής» των νέων παραγωγικών ηλικιών με τον ΣΥΡΙΖΑ , «συμμετοχής» που θα φέρει παράλληλα πιο κοντά το κόμμα στη λεγόμενη «νέα ψηφιακή εποχή».
Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθετήσεις του άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ και στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Πιο αναλυτικά ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες του τελευταίου χρονικού διαστήματος όπως: Στις Αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση με την κατάργηση της Απλής Αναλογικής, την υποκριτική στάση της Ν.Δ στα εθνικά θέματα με τις τελευταίες αναδιπλώσεις στο «Μακεδονικό» αλλά και τις αλλαγές που ετοιμάζει σε Υγεία και Παιδεία .
Ο κ. Σκουρλέτης έκανε επίσης ειδική αναφορά στα προβλήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί η πόλη της Λευκάδας άμεσα το επόμενο χρονικό διάστημα. Προβλήματα που όπως τόνισε θα είναι απότοκα της πολιτικής «της υποβάθμισης του Δημοσίου» που υιοθετεί η νέα κυβέρνηση από την πρώτη κιόλας μέρα , και θα φανούν δυστυχώς πιο ειδικά στην λειτουργία του Πανεπιστημιακού τμήματος αλλά και στο νέο Νοσοκομείο της πόλης.
Θετική εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς η αυτοκριτική διάθεση που παρουσίασε και έδειξε ο κ. Σκουρλέτης για μια σειρά ζητημάτων που διαχειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικά το προηγούμενο διάστημα.
Οι «εξορύξεις υδρογονανθράκων» , η « πιο έγκαιρη λήξη της κυβερνητικής συνεργασίας και συμμαχίας με τον Π. Καμμένο» άλλα και η κριτική για την απουσία ζωντανών κομματικών οργανώσεων σε κρίσιμες χρονικές στιγμές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν ορισμένα από τα κομβικά θέματα κριτικής που θίχτηκαν.
Η εκδήλωση η οποία ήταν αρκετά μαζική έλαβε χώρα στο Πνευματικό κέντρο της πόλης.
Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου παραβρέθηκαν πέρα των εκλεγμένων ατόμων που αποτελούν την νομαρχιακή επιτροπής Λευκάδας , παλιών και νέων μελών τους κόμματος, και απλών ψηφοφόρων, ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δρακονταειδής, ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γαλιατσάτος, και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Χαλικιάς .
Μετά το τέλος των ερωτοαπαντήσεων και των τοποθετήσεων στην συγκέντρωση, ο κ. Σκουρλέτης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Σε ερώτηση μας για εσωτερικά ζητήματα που «άνοιξαν» το προηγούμενο διάστημα στην πολιτική επικαιρότητα, όπως η εκλογή του Προέδρου του κόμματος από τη βάση, αλλά και η πρόταση για μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης συμφωνώντας πλήρως με την θέση του προέδρου και πρώην Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. τόνισε:
«..Όλα αυτά μπορούν και θα συζητηθούν δημοκρατικά στο συνέδριο..». Όμως πάγια θέση μας ήταν « Ο Πρόεδρος του κόμματος να εκλέγεται δημοκρατικά στο συνέδριο από τους εκλεγμένους συνέδρους των οργανώσεων..και ο γραμματέας από την νέα Κ.Ε που προκύπτει».
Ο κ. Σκουρλέτης αφού άσκησε κριτική στις «βίαιες» αλλαγές στον Κλεισθένη από τον αρμόδιο υπουργό κ. Θεοδωρικάκο, ήταν αναλυτικός και μας μετέφερε την εκτίμηση ότι …«ορισμένες διατάξεις του νέου νόμου μπορεί να εκπέσουν στα δικαστήρια μετά από αντιδράσεις και καταγγελίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και αρκετών Δημάρχων».
Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 ο κ. Σκουρλέτης θα επισκεφτεί το Αγρίνιο, όπου θα μιλήσει στις  18:00 μ.μ σε Κεντρική πολιτική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου