Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Η ΔΕΗ, τα δικηγορικά γραφεία κι ο... Μητσοτάκης!

Σχόλιο του Σπύρου Πολίτη*

Έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, η πίεση των δικηγορικών γραφείων, σε φτωχούς και εν αδυναμία ευρισκόμενους πολίτες  (κι εδώ στη Λευκάδα), για οφειλές στη ΔΕΗ ποσών 150, 200, 220 ευρώ!

Η ψυχολογική πίεση των υπαλλήλων αυτών των γραφείων, στους καταναλωτές,  είναι τεράστια , αν και γίνεται μ επιτηδευμένα, ευγενικό τρόπο!  Φτάνουν βεβαίως στη γνωστή κατάληξη , αν δεν ξοφλήσετε το ρεύμα θα γίνει διακοπή και σου εκφράζουν μάλιστα και την λύπη τους!

Και ποιοι είναι συνήθως αυτοί που χρωστάνε τέτοια ποσά; Κυρίως άνθρωποι  χαμηλών οικονομικών και κοινωνικών στρωμάτων, μικροί και μικρομεσαίοι! Ναι είναι αυτοί που νόμιζαν ή μάλλον τους έκαναν να νομίζουν ότι είναι η ΜΕΣΑΙΑ Τάξη!

Τρέχουν λοιπόν από δω και από κει, να βρουν λίγα δανεικά για να δώσουν κάποιο ποσό έναντι και να δουν στη συνέχεια τι θα κάνουν. Η κατάληξη είναι  γνωστή βεβαίως. Μετά από λίγο επανέρχεται η …κλήση από το τάδε δικηγορικό γραφείο!

Και δυστυχώς, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, έχουν γίνει πολλές διακοπές ρεύματος για τέτοια ποσά!

Θα έλεγε κανείς ότι  καλά κάνουν και θέλουν να εισπράξουν το 150ρι ή το 200ρι. Αφού μπαίνει μέσα η ΔΕΗ και τα… γνωστά φληναφήματα!

Ζούμε όμως σε μια περίοδο όπου μας λένε ότι ο μισθός δεν μπορεί να είναι λιγότερος από 200€ (είδατε sic έκφραση;), όπου η ανεργία επανέρχεται σε επίπεδα μνημονίων, όπου αυξήσεις στις συντάξεις παίρνουν μόνο οι μεγαλοσυνταξιούχοι  και το κυριότερο το νέο σχέδιο προστασίας υποτίθεται της πρώτης κατοικίας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την περιουσία στα χέρια των funds, στα οποία  τα δάνεια πωλήθηκαν από τις τράπεζες για ένα κομμάτι ψωμί!

Σ αυτή την εποχή λοιπόν οι μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ, που ανέρχονται σε  143.200,  (μ’ ένα σκληρό πυρήνα 65.000 στρατηγικών κακοπληρωτών), χρωστάνε πάνω από 1.000.000.000, ενώ 2.200.000 μικροοφειλέτες (όσοι οφείλουν ως 3.000€) χρωστάνε 694.000.000!

Παρ’ όλα αυτά, οι «μικροί» δέχονται κάθε μέρα τηλεφωνήματα , ενώ για τους άλλους είναι… Δευτέρα.

Θα μου πείτε, σου κάνει εντύπωση; Σαφέστατα ΟΧΙ!!!

Είναι μια ακόμα αναμενόμενη στάση νεοφιλελεύθερων πολιτικών απατεώνων, αφού ο Κ. Χατζηδάκης, υπουργός ενέργειας και ο διοικητής της ΔΕΗ, δήλωναν με έπαρση, (Σεπτέμβριος 2019), ότι  «τα μεγάλα υπόλοιπα, αποτελούν τον πρώτο στόχο εκστρατείας μείωσης των ληξιπρόθεσμων της ΔΕΗ…» .

Είναι φανερό ότι:  στην κοσμοθεωρία τους, στη λογική και το DNA τους, μεγάλα υπόλοιπα θεωρούνται αυτά των 200€, όπως μεσαία τάξη είναι κι όσοι έχουν εισόδημα 6-10.000€. Χίλια μπράβο στα παιδιά!!! Βεβαίως με την νέα επιδίωξη για μισθό των 200€, τα αναφερθέντα εισοδήματα σίγουρα θ ανήκουν πλέον στην τάξη των προνομιούχων!

Ας μας πουν λοιπόν γιατί, χωρίς ίχνος ντροπής , εξευτελίζουν, μικροσυνταξιούχους, ανέργους, χαμηλόμισθους, τη γιαγιά και τον παππού που πρέπει να βοηθήσει παιδιά κι εγγόνια αλλά και πολλούς άλλους με τη βάσανο των μεσημεριανών τηλεφωνημάτων από  τα …φιλεύσπλαχνα δικηγορικά γραφεία, που παίζει να είναι και των κολλητών και συγγενών τους!

Και δεν φτάνει αυτό αφού πολύ εύκολα προχωρούν και στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων… μετά την διακοπή του ρεύματος!

Για τον κ. Κούλη Μητσοτάκη όμως είναι μονίμως μέρες διακοπών!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου