Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Χρ. Γληγόρης: Είμαστε οριακά πριν την εκτροπή της δημοκρατίας!


 Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Γληγόρης.

Σχετικά με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου για το νομό μας και τα ονόματα τα οποία ακούγονται, απάντησε πως περιμένει να αποφασίσει η εκλογική επιτροπή του κόμματος και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν.

Στο ερώτημά του δημοσιογράφου ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την κοινή γνώμη για να δούμε ποιοι θα είναι οι πολιτικοί αντίπαλοι του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, απάντησε :

“Υπάρχει μία γενικότερη επιθυμία του κόσμου για αλλαγή, να αλλάξουμε αυτόν τον άκρατο λαϊκισμό που επικρατεί και δυστυχώς όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν, καθώς είμαστε οριακά πριν την εκτροπή της δημοκρατίας και το λέω με πάσα επίγνωση.

Νομίζω ότι παρακολουθήσατε τις εξελίξεις και τις αποφάσεις του κυρίου Ντογιάκου που είναι σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση, πράγματα που η χώρα μας έχει να ζήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, συγκεκριμένα κάποιες δεκαετίας.

Εμείς όμως επιθυμούμε ο υποψήφιος να είναι ένα άξιο πρόσωπο, να είναι ικανό και να σύρει τον τόπο μας έξω από το τέλμα, καθώς κακά τα ψέμματα ο βουλευτής έχει τον πρωταρχικό ρόλο για το τι συμβαίνει στην κοινωνία. Εύχομαι προσωπικά όλα τα κόμματα να κατεβάσουν άξιους υποψήφιους για βουλευτές.

Σχολιάζοντας το θέμα της διακοπής του δρόμου Αγίου Νικολάου Λευκάδας ο κύριος Γληγόρης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής.

Μπορεί να υπήρχε μία πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για μία σύντομη αναβολή του κλεισίματος του δρόμου, η ουσία είναι όμως ότι από προχθές ο δρόμος έχει κλείσει.

Κύριος υπαίτιος για αυτό είναι οι θεσμικοί μας φορείς, όχι μόνο ο δήμος αλλά και η περιφέρεια, διότι όπως αποφάσισε το ειρηνοδικείο Βόνιτσας, η Ιόνιος Τεχνική δεν έχει κανένα έννομο συμφέρον για να κλείσει ο δρόμος, αλλά αυτό το έχουν οι θεσμικοί μας οι οποίοι δεν έδωσαν το παρών στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μετρών.

Ο κύριος δήμαρχος είχε δεσμευτεί στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα κάνει ότι χρειαστεί ώστε να μην υπάρξει κανένα κλείσιμο του δρόμου.

Η εντύπωση που μου δίνει ο κύριος δήμαρχος είναι ότι πιστεύει πως ο δήμος, δεν είναι οι δημότες, αλλά τα ντουβάρια του Διοικητηρίου και οι έσω αυτλων των τειχών.

Δεν μπορεί να καταλάβει ότι εδώ προσβάλλονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Λευκαδίων και όχι μόνο αλλά και από τους πολίτες των γειτονικών νομών που εργάζονται στο νομό μας.

Πάμε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα μιας εταιρείας, ώστε να μην μπει σε έξοδα και αγνοούμε τα συμφέροντα των πολιτών;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο κύριος δήμαρχος είναι να ασκήσει σαν Δήμος ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας, καθώς και η περιφέρεια, όμως η ευθυγράμμιση δημάρχου και βουλευτή και αυτό δεν είναι μόνο δική μου σκέψη, είναι ότι προσπαθούν να προλάβουν τις εκλογές για να φανούν ως οι μεγάλοι αρχιτέκτονες του νησιού μας, να κόψουν τις κορδέλες και να είναι κοντά στη μνήμη των ψηφοφόρων ότι κάνουν έργα, γιατί ουσιαστικά στα τέσσερα χρόνια που είναι σαν βουλευτής και σαν δήμαρχος θα είναι αυτή, δεν θα κόψουμε καμία άλλη.

Κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ Λύγδας για τις ενέργειες που έχει κάνει η δημοτική αρχή, είπε πως πρόκειται για το δεξί χέρι του δημάρχου καθώς και αναπληρωτής του.

Ο κ. Λύγδας που εκ των υστέρων ανέφερε ότι είναι ενάντια στο κλείσιμο του δρόμου, δεν ανήκει σε καμία άλλη δημοτική παράταξη και οι αποφάσεις παίρνονται από κοινού, εκτός και αν δεν υπάρχει κοινή συνεννόηση, υπάρχει κάτι το οποίο δεν έχουμε κατανοήσει.

Την δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει μία εταιρεία που μονομερώς καταπατά τη σύμβαση και έχουμε κάθε δικαίωμα να προσβάλλουμε αυτό που κάνει ο Άκτωρας. Εάν ανησυχούσε πάρα πολύ ο κ. Λύγδας θα ήταν μαζί στις 5 του μήνα με την Ιόνιο τεχνική και δεν θα είχαμε αυτό το πρόβλημα σήμερα.

Σχετικά με την καθυστέρηση των έργων από την παύση εργασιών της εταιρείας και την επισήμανση του αντιδημάρχου κ. Λύγδα ότι υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις λέγοντας πως η ανακοίνωση δεν είναι αποδεκτή, υπογράμμισε πως Η εκτίμηση του είναι πως θα υπάρχουν θέματα.

Εάν διαβάσετε την ανακοίνωση της εταιρείας μιλάει για οριστική παύση των έργων. Εγώ σε καμία περίπτωση δεν θέλω το νησί να υποδεχτεί το καλοκαίρι τους τουρίστες σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται και μάλιστα η είσοδος της πόλης να είναι σαν μία παραγκούπολη.

Όμως εγώ φοβάμαι φέτος πώς το πρόβλημα της πόλης δεν θα είναι μόνο τα δημόσια έργα που δεν θα έχουν προλάβει να ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι, καθώς πρέπει να πούμε πως από τα μέσα του Απρίλη έχουμε τουρισμό στη Λευκάδα.

Θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά την εξυπηρέτηση του κόσμου που θα έρθει στο νησί.

Το κομμάτι ύδρευσης στη Λευκάδα φέτος ίσως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει υπάρξει ποτέ.

Ο κύριος Σολδάτος που ανέλαβε θέλω να πιστεύω πώς έχει την καλύτερη διάθεση να προσφέρει και να συνεισφέρει. Είναι ένας νέος αυτοδιοικητικός που έχει ενάμιση μήνα που ορκίστηκε, μέχρι όμως να ενημερωθεί από τον προκάτοχό του, να ενημερωθεί για το πού είναι οι δεξαμενές μας και πώς λειτουργεί το όλο σύστημα θα φτάσουμε καλοκαίρι και δεν θα προλάβουμε.

Εκτίμηση δική μου είναι πως ήταν λάθος η επιλογή του δημάρχου να βάλει τον κύριο Σολδάτο σε αυτή την θέση.

Θα έπρεπε να επιλέξει έναν παλιό αυτοδιοικητικό που αν μη τι άλλο έχει κατά 50% τη γνώση της ύδρευσης στη Λευκάδα, θα μπορούσε να επιλέξει ένα δυνατό χαρτί να το βάλεις στο τμήμα της ύδρευσης, γιατί όση καλή θέληση και αν έχει ο κ Σολδάτος, εκ των πραγμάτων δεν θα προλάβει να ενημερωθεί.

Στο ερώτημα αν ο δήμαρχος Λευκάδας είχε επιλογές, απάντησε ναι, ωστόσο είναι μία ηλεκτρική καρέκλα που οι παλιότεροι στο αυτοδιοικητικό του σχήμα δεν θέλουν να αναλάβουν.

Ο κύριος Γληγόρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη ανακοίνωση της Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία, που κάνει λόγο οτι η ΕΛ.ΑΣ Λευκάδας έχει μετατραπεί σε κομματικό παραμάγαζο της δημοκρατίας.

Θέλω να κάνω μία παρένθεση και να πω πως κατά καιρούς με επισκέπτονται στο γραφείο μου, με παίρνουν τηλέφωνο πάρα πολλοί πολίτες και κάνουν καταγγελίες που έχουν πρόσωπο και ονοματεπώνυμο.

Δεν θέλει όμως κανείς να αναλάβει την ευθύνη αυτών που λέει και μένουν σε μία καταγγελία και περιμένω από τον συντονιστή και τον ΣΥΡΙΖΑ να πράξει τα δέοντα.

Δεν μπορεί όμως να στηθεί μία ανακοίνωση, ή να φύγουμε να πάμε στον εισαγγελέα χωρίς να υπάρχει και το αποδεικτικό και αυτό είναι λογικό.

Για παράδειγμα θα μπορούσα να βγάλω ανακοινώσεις γιατί πωλητής μου έχει πει ότι έχει στηθεί ένα παραμάγαζο γύρω από τις κλήσεις της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα η τροχαία βγαίνει και γράφει, μεσολαβεί ο βουλευτής και τη σβήνει για να δημιουργείται υποχρέωση των συμπολιτών μας προς τον βουλευτή, το ίδιο έχει συμβεί και με τα πρόστιμα που έπεφταν με τις μάσκες στον κορονοϊό, καθώς ο βουλευτής μεσολαβούσε για να σβηστούν οι παραβάσεις και τα πρόστιμα.

Όλα αυτά τα πράγματα όμως δεν μπορούν να σταθούν ούτε σε μία ανακοίνωση, ούτε μπορούν να έχουν χώρο σε δημόσιο λόγο σε καμία περίπτωση.

Διότι όταν ζητάω εγώ εγγράφως την καταγγελία και στη συνέχεια να πράξουν τα δέοντα και να αναλάβει τις ευθύνες του αυτός που μου τα λέει μπορώ εγώ να το τρέξω και να βγάλω πολλές ανακοινώσεις και να γίνουν επερωτήσεις στη Βουλή.

Το να το πει όμως κάποιος άτυπα και να ζητήσεις από εμένα να πράξω τα δέοντα αυτό δεν είναι εφικτό.

Η ανακοίνωση του βγήκε για τον συγκεκριμένο αστυνομικό, μάλιστα βάζοντας μέσα στο κάδρο τον κύριο βουλευτή και Υπουργό, καθώς και τον αρχηγό της αστυνομίας, είναι γιατί έχει υπάρξει μία διασταύρωση και αυτός που καταγγέλλει και θέλει να βγει το όνομά του και να εκτεθεί σαφώς και αναλαμβάνει τις οποίες ευθύνες του.

Βάζοντας κάτω τα πράγματα και συνδυάζοντας τα περιστατικά και την παράδοση που είχε γίνει το 2019 από θεσμικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τον συγκεκριμένο αστυνομικό και η ταλαιπωρία που έχει υποστεί από το καλοκαίρι του 2020 μέχρι σήμερα.

Σαφώς και ιστορία δεν σταματάει εδώ με μία ανακοίνωση, αλλά θα γίνει επερώτηση στη Βουλή προς τον κύριο Θεοδωρικάκο και δεν ξέρω εάν θα απαντήσει και ο βουλευτής Λευκάδας κ. Καββαδάς γιατί πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί έναν συμπολίτη μας.

Σύμφωνα με τον κύριο Γληγόρη το καλοκαίρι με δελτίο τύπου ο βουλευτής ήταν υπερήφανος που κατάφερε να φέρει άλλους αστυνομικούς με απόσπαση στο νησί.

Έχουμε εμείς δικά μας στελέχη, αυτά βρίσκονται σε απόσπαση σε άλλο νομό και εμείς είμαστε υπερήφανοι που παίρνουμε άλλους αξιωματικούς από άλλους νομούς στη Λευκάδα και πόσο μάλλον ο συγκεκριμένος αστυνομικός κατά γενική ομολογία ένας πετυχημένος, έχει πολύ καλή πληροφόρηση, γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχει πράξη στη Λευκάδα, πόσο έχει συνεισφέρει στην δίωξη του εγκλήματος κι αν θέλετε μπορείτε να δείτε τα δελτία τύπου από όταν αποχώρησε από τη Λευκάδα τι μέγεθος συλλήψεων έχουμε και τι μέγεθος συλλήψεων είχαμε.

Βέβαια το μέγεθος μπορεί να το αυξήσει και μία μικροκλοπή. Το σημαντικό είναι τι υποθέσεις είχαν εξιχνιαστεί τότε και τι έχουν εξιχνιαστεί τώρα χωρίς σε καμία περίπτωση να μέμφομαι τους αστυνομικούς υπαλλήλους στη Λευκάδα.

Επίσης η ελληνική αστυνομία βγάζει δελτία τύπου, διανέμονται στον τύπο και χαιρόμαστε για τη δουλειά που κάνει.

Αναρωτιέμαι το 2019 γιατί δεν βγήκε ένα δελτίο τύπου για την ενέργεια ελέγχου του συγκεκριμένου στελέχους της Λευκάδας;

Για ποιο λόγο υπήρξε συσκότιση στην υπόθεση και δεν ακούστηκε πουθενά, καθώς κανένα μέσο δεν μπορούσε να παίξει την είδηση από τη στιγμή που δεν υπάρχει δελτίο τύπου. Μιλάμε για ένα σοβαρό παράπτωμα όπως απόκρυψη όπλων και εκρηκτικών.

Για ποιο λόγο τότε η αστυνομία δεν έβγαλε δελτίο τύπου; Δεν είναι περίεργο και πονηρό, όλα αυτά τα ερωτήματα εμείς θέτουμε στην ανακοίνωσή μας και φυσικά θα πάνε και στη Βουλή, πρέπει να μας απαντήσουν για να γνωρίζουμε και εμείς τι συμβαίνει.

Εμείς περιμένουμε μία απάντηση από τον βουλευτή Λευκάδας, καθώς είναι γνωστό ότι βομβαρδίζει τα μέσα με ανακοινώσεις για ότι κάνει και καλά κάνει γιατί προεκλογική περίοδος είναι και κάπως πρέπει να φανεί, όμως να τον βαρύνει μία τέτοια καταγγελία που την έχουμε στείλει μέσα από την ανακοίνωση μας, με μία μία απάντηση στην ανακοίνωσή μας πιστεύω ότι τον βαραίνει λίγο περισσότερο και περιμένουμε μία απάντηση.

Σχολιάζοντας το πλαίσιο με το οποίο θα κινηθούν οι εκλογές, είπε πως θα πάμε με βάση την απλή αναλογική, καθώς για να σχηματιστεί μία κυβέρνηση θα είναι μέσα από συμμαχίες πάνω σε μία προγραμματική συμφωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το 2020 θέτει το ζήτημα αυτό. Ο κύριος Ανδρουλάκης είχε αφήσει το δικό του στίγμα και είχε πει ότι θα συμφωνήσω σε μία κυβέρνηση κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα Πρωθυπουργό και χωρίς να μας υποδεικνύει ποιος θα είναι.

Με άλλα λόγια μας δίνει μισή την πρότασή του. Φυσικά δεν αμφισβητείται το γεγονός πως σε μία προοδευτική κυβέρνηση συμμαχίας πρωθυπουργός θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκ των πραγμάτων Θέλω να πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ για μία προοδευτική κυβέρνηση. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο κύριος Ανδρουλάκης με την απλή αναλογική και εμένα ποσοστό από 9-11 % που θα λάβει στις εκλογές θα λάβει περίπου 20 με 23 βουλευτές, εάν πάμε με την ενισχυμένη με το ίδιο ποσοστό Ίσως και λιγότερο που θα έχει βουλευτές που θα είναι περίπου στους 10.

Αντιλαμβάνεστε πως είναι θέμα μεγέθους, είναι τελείως διαφορετικό ένα κόμμα να είναι στη Βουλή με 23 βουλευτές και εντελώς διαφορετικό με 10 βουλευτές.

Φυσικά ο κύριος Ανδρουλάκης δεν θα μπορούσε να πει ότι παραδίδεται άνευ όρων σε μία τέτοια συνεργασία, θέλει να το παίξει δύσκολος, δεν ξέρω όμως κατά πόσο οι εκλεγμένοι βουλευτές του μετά την αναμέτρηση με την απλή αναλογική θα το πω να το παίξει σκληρός, με άλλα λόγια αυτό είναι το backstage των εκλογών και θέλω να πιστεύω ότι ο κύριος Ανδρουλάκης θα πιεστεί από τους βουλευτές του αλλά και από τα πράγματα, γιατί ξέρει πολύ καλά πως με την ενισχυμένη αναλογική Δεν έχει καμία τύχη.

Αποδεικνύεται πως σε μία δεύτερη εκλογική αναμέτρηση τα πιο αδύναμα κόμματα χάνουν και ποσοστά οπότε δεν θα ήθελα να πέσει και σε ποσοστά και σε βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου