Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.


 Να ανασταλεί άμεσα με Π.Ν.Π. κάθε πλειστηριασμός 1ης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης, μέχρι τις εκλογές.

 Tα funds μετά την fast-track απόφαση του Αρείου Πάγου -στον οποίον προσέφυγε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να μη νομοθετήσει- που πάτησε πάνω σε νομοθετήματα της Ν.Δ. και συγκεκριμένα το Πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» (Ν. 4649/2019), τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα (Ν.4738/2020), σε συνδυασμό με τον αποτυχημένο εξωδικαστικό μηχανισμό της και το νόμο 3156/2003, έχουν στήσει πάρτι σε 700.000 ακίνητα συμπολιτών μας!

Τώρα είναι ώρα να θυμηθούμε τις μάχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή, την καταψήφιση του Προγράμματος «ΗΡΑΚΛΗΣ», του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών.

Σήμερα, ακούγοντας τα χυδαία ψέματα του κυβερνητικού εκπροσώπου, επιβάλλεται να αναφέρουμε τι ίσχυε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ :

·      Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε προστασία της 1ης κατοικίας και για αυτό δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός 1ης κατοικίας. Η Ν.Δ. με το νέο πτωχευτικό νόμο που ψήφισε την κατήργησε για πρώτη φορά.

·      Ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ τα fundsείχαν υποχρεωθεί σε στάδια ρύθμισης με νόμο του 2015, η Ν.Δ. επέλεξε να κάνει χρήση του νόμου 3156/2003. Έτσι επιτρέπεται να βγαίνουν άμεσα στο σφυρί τα ακίνητα, δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής αιτιολογημένης ρύθμισης στους δανειολήπτες, όπως προέβλεπε ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ενώ όσα αποκτήσουν τα funds από τα κόκκινα δάνεια (αγοράζουν στο 8% αλλά μπορούν να εισπράξουν πολλαπλάσια) είναι καθαρά κέρδη, εντελώς αφορολόγητα!

Νεοφιλελεύθερη λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη για funds και Πάτσηδες, όταν πρόκειται για χρέη και ακίνητη περιουσία του λαού. Υπερπροστατευτική όμως για το 1,3+ εκατ. € χρέος του πρωθυπουργικού ζεύγους, τα 13 εκατ. € χρέη του υπουργικού συμβουλίου ή τα σχεδόν 400 εκατ. € χρέη  της Ν.Δ. 

Την ίδια ώρα το πλιάτσικο κορυφώνεται:

- Προκλητικές αυξήσεις 79% και 55% εγκρίνει το Υπουργείο Οικονομικών σε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, λίγο πριν απωλέσει την κυβέρνηση η Ν.Δ.!

- Οι δαπάνες για μυστικά κονδύλια σημειώνουν έκρηξη στα 280 εκ. €. Μόνο στην ΕΥΠ η αύξηση είναι 480%, ενώ θεσμοθετήθηκαν μυστικά κονδύλια σε υπουργεία που ποτέ δεν υπήρχαν στο παρελθόν!

- Μέχρι σήμερα, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχουν δοθεί 8,5 δις € σε απευθείας αναθέσεις με κλειστούς διαγωνισμούς!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον Κ. Μητσοτάκη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου -άλλωστε έτσι κυβέρνησε για μεγάλο διάστημα- να αναστείλει άμεσα κάθε πλειστηριασμό 1ης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέχρι τις εκλογές. Κάθε καθυστέρηση απλά επιβεβαιώνει την υποκρισία του!

Προκαλούμε το βουλευτή της Ν.Δ. στη Λευκάδα Θ. Καββαδά να αφήσει τα «…δεν είδα, δεν γνωρίζω, …κάτι μου είπαν, κάτι άκουσα» ή το «…είμαι ένας από εσάς» και να αναλάβει τις ευθύνες του για την ψήφιση του προγράμματος «ΗΡΑΚΛΗΣ», του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και τελικά την «βρόμικη» πολιτική επιλογή μιας κυβέρνησης που στηρίζει απεγνωσμένα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται ότι η πρώτη νομοθετική πράξη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης, θα είναι η προστασία της 1ης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών για όλους τους πολίτες.

Λευκάδα, 11/2/2023

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου