Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Οι Πολιτικοί απατεώνες και η συμφωνία των Πρεσπών!

Πρώτα παραπληρόφορησαν και παραποίησαν, κάνοντας το άσπρο μαύρο. Μετά ούρλιαξαν, έβρισαν, χυδαιολόγησαν, καταράστηκαν, απείλησαν όλους όσους προσπάθησαν να μιλήσουν με τη φωνή της λογικής και της πραγματικής αγάπης για τη χώρα.

Χρησιμοποίησαν - και νομιμοποίησαν - όλο το αηδιαστικό οπλοστάσιο της καθυστερημένης υστερικής πατριδοκαπηλείας που διαχρονικά ενδημεί σε αυτή την έρημη πατρίδα, στρέφοντας ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας - που ασφαλώς έχει και το ίδιο μεγάλες ευθύνες... - προς ακραία λαϊκιστικές, ξενοφοβικές και ξεκάθαρα ακροδεξιές ατραπούς. Ατραπούς που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για το μέλλον της χώρας εάν επικρατήσουν ως πολιτική πρόταση...

Στην προσπάθεια τους αυτή, βρήκαν πρόθυμους αρωγούς όχι μόνο στην ακροδεξιά που είδε την απεχθή ρητορική της αλλά και τις τραμπούκικες πρακτικές της να αποκτούν ηγεμονικό ρόλο στο δημόσιο λόγο, αλλά και σε ένα πολύ ευρύτερο πολιτικό φάσμα, από Λεβέντηδες μακεδονομάχους της συμφοράς, μέχρι ΚΙΝΑΛΛιτες που αναζητούσαν σωσίβιο πολιτικής επιβίωσης, ακόμα και σε παραζαλισμένους δήθεν "επαναστάτες" της πούρας Αριστεράς - όλοι τους ενωμένοι, με μόνο και κοινό στόχο να πέσει αυτή η Κυβέρνηση. Η μόνη που όχι μόνο δεν έστρεψε τα μάτια από ένα εθνικό θέμα που κόστιζε στη χώρα απώλειες, αλλά χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, το έλυσε με μια συμφωνία που πανθομολογουμενα πλέον, ήταν όχι μόνο εθνικά επωφελής αλλά ίσως και πολιτικά ετεροβαρής υπέρ της δικής μας χώρας.

Και τώρα, ετοιμάζονται να δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους... Βέβαιοι ότι με επιτυχία ξεγέλασαν για άλλη μια φορά το "πόπολο", το οποίο αυτοί - οι αυτοδικαίως νόμιμοι διαχειριστές της εξουσίας, όπως πιστεύουν - μπορούν να κατευθύνουν εκεί όπου επιθυμούν κάθε φορά.
Βέβαιοι, ότι έχουν τη δύναμη να κάνουν τον απλό κόσμο να ψηφίσει ακόμα και ενάντια στο δικό του συμφέρον. Να επιβραβεύσει τον ΟΡΙΣΜΟ της πολιτικής απατεωνιάς.


Τους σταματήσαμε το 2015. Δεν μας το συγχώρεσαν ποτέ. Δείξαμε - και αποδείξαμε - οτι ακόμα και μέσα στη χειρότερη γενικευμένη οικονομική, ανθρωπιστική και πολιτική κρίση μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρχε και υπάρχει ένας άλλος δρόμος. Πήραμε θέση, διαλέξαμε πλευρά.

Οι επόμενες εθνικές εκλογές έχουν πολλά να πουν για το τι είναι πραγματικά η Ελληνική κοινωνία. Και για το άμεσο και μεσοπρόθεσμο μέλλον της. Και κρινόμαστε όλοι - ως σύνολο, ως πολιτικοι σχηματισμοι, αλλα και ο καθενας μας ατομικά ως πολίτες.

Σχόλιο του Άρη Σπέγγου υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Ν. Ιωαννίνων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου