Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Κ. Δρακονταειδής: “Ως στρατευμένος στην Αριστερά δίνω τη μάχη μαζί με τους συνυποψήφιους μου, για να μην γυρίσει ο τόπος πίσω.”

Την πρώτη του συνέντευξη παραχώρησε στον Prisma 91,6 μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ως βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.
Ξεδιπλώνοντας το σκεπτικό της απόφασής του να είναι υποψήφιος, ανέφερε ότι οι στιγμές για την πατρίδα μας είναι πολύ κρίσιμες και από αυτή την άποψη, φεύγοντας από μία μάχη που δώσαμε πριν περίπου 20 μέρες και πηγαίνοντας προς εκλογές, έμπαινε σε εμένα μιας και ασχολούμαι με το χώρο της αριστεράς, πολύ περισσότερο από το χώρο της αυτοδιοίκησης, έχοντας  δώσει ένα κομμάτι της ζωής μου πολλές δεκαετίες τώρα, ένα χρέος.
Το χρέος είναι ότι στις εθνικές εκλογές κρίνεται η πορεία της χώρας μας, πρέπει σε αυτές τις εκλογές όλοι οι πολίτες να αποφασίσουμε για τη ζωή μας.
Και το ερώτημα που μπαίνει είναι αν θα γυρίσουμε πίσω σε αυτούς που χρεοκόπησαν αυτή τη χώρα και που τώρα με πολύ μεγάλη ευκολία κουνάνε το δάχτυλο και κυρίως λένε ότι θα τη σώσουν;
Σε αυτό το δίλημμα εγώ απάντησα, θέτοντας την διαθεσιμότητα μου στο ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά η επιλογή ήταν άλλων. Επιλέχτηκα όμως και θα δώσω αυτή τη μάχη η οποία ως προϋπόθεση έχει το δίλημμα το οποίο σας έθεσα.
Αυτός είναι ο βασικός λόγος που με οδήγησε να είμαι υποψήφιος στις εκλογές, παρότι λένε ορισμένοι και ενδεχομένως να έχουν και δίκιο, ότι σε προσωπικό επίπεδο θα μπορούσα να έχω αποφύγει αυτή την συμμετοχή, παρόλα αυτά επειδή θεωρώ τον εαυτό μου στρατευμένο στην αριστερά, είμαι στην πρώτη γραμμή για να δώσω τη μάχη, μαζί με τους άλλους συνυποψήφιους, καθώς και με όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, ώστε να μην γυρίσει ο τόπος μας πίσω.
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είπε ότι οι πολίτες αποφάσισαν και έστειλαν πολλαπλά μηνύματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω και με βάση τις πρώτες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τα μηνύματα αυτά ελήφθησαν, καθώς υπήρχαν λάθη και παραλείψεις.
Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από το βασικό δίλημμα που έχουμε μπροστά μας και με βάση όλο αυτό εκτιμώ ότι θα πρέπει να δει πλευρές των δράσεών του, της επικοινωνίας του αλλά και της πολιτικής του, όμως είναι άλλο πράγμα αυτό κι άλλο πράγμα να μιλάμε για την κεντρική πολιτική κατεύθυνση και τα αποτελέσματα που παρήγαγε στα τέσσερα χρόνια που είναι κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον κύριο Δρακονταειδή οι πολίτες επηρεάζονται και από άλλα γεγονότα. Φέρνοντας για παράδειγμα ότι πριν μερικά χρόνια γινόταν πάρτι στα κανάλια, μπήκε μία τάξη και αυτό στεναχώρησε πολλούς, για αυτό και τα περισσότερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας είναι μετωπικά απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε.
“Όταν αναπαράγονται συνέχεια ειδήσεις fake news, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που πολλές φορές οι πολίτες μη γνωρίζοντας, ή ακούγοντας συνέχεια μία ψεύτικη πολιτική που ακολουθεί, να πέφτουν έξω η να κάνουν λάθος στην επιλογή τους, λέγοντας ότι αυτή η στρατηγική επηρεάζει μερίδα της κοινωνίας,  όλο αυτό δεν το λέω για να δικαιολογήσω τα ενδεχόμενα λάθη ή παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κρατάω το δάσος και το δάσος είναι ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια παρήχθηκαν πολιτικές και υπήρχαν αποτελέσματα
Ο κύριος Δρακονταειδής θύμισε ότι το 2014 το κράτος δεν είχε να πληρώσει συντάξεις, υπήρχε απώλεια του ακαθάριστου Εθνικού προϊόντος της τάξης 26%, υπήρχαν μέτρα λιτότητας από το 2010 με 2014 ύψους 65 δις, ενώ οι συνταξιούχοι είδαν μειώσεις της τάξης του 30ού 50%. Επίσης είχαμε ένα εκατομμύριο 300 χιλιάδες ανέργους, και αλλά πολλά ακόμα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία σταδιακή αποκατάσταση του ΑΕΠ της χώρας για αυτό το λένε Οι πραγματικοί αριθμοί. Ψηφίστηκαν δεκάδες φοροελαφρύνσεις και με αυτό τον τρόπο αμβλύνονται όλα αυτά τα μέτρα λιτότητας που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια, η ανεργία έχει μειωθεί κατά 9 μονάδες, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, ιδιαίτερα για τους νέους σε ποσοστό πάνω από 30%, ενώ οι συλλογικές διαπραγματεύσεις έχουν επανέλθει σε σημαντικό βαθμό.
Επίσης θύμισε τα εκατομμύρια ελλείμματα στο νοσοκομεία, λέγοντας ότι υπάρχουν 180 εκατομμύρια ευρώ πλεονάσματα, υπενθυμίζοντας ότι μέσα από αυτά τα παραδείγματα αποδεικνύεται πού βρισκόταν η χώρα το 2014 και που είναι σήμερα. Ωστόσο ως χώρα και ως κοινωνία έχουμε ακόμα βουνό να ανέβουμε, όμως αρχίζουν να αλλάζουν τα πράγματα και αυτό αποτυπώνεται και στην ψυχολογία της κοινωνίας το 2019 δεν είναι η ίδια με αυτήν του 2014 και αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο.
Απαντώντας στον ισχυρισμό της αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει μίγμα αναπτυξιακής πολιτικής και μία χώρα δεν διοικείται με επιδόματα, λέγοντας ότι χρειάζονται επενδύσεις, ο κύριος Δρακονταειδής υπογράμμισε ότι υπήρχαν επτά χρόνια συνεχόμενης ύφεσης με τα επίσημα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, αυτή τη χρονιά έχουμε τρίτη χρονιά ανάπτυξης, επομένως έρχεται κάποιος που οδήγησε τη χώρα στο να έχει επτά χρόνια συνεχούς ύφεσης.
Μάλιστα κάνοντας έναν παραλληλισμό με την τοπική επικαιρότητα, έκανε λόγο για fake news όσων ισχυρίζονταν ότι η δημοτική αρχή ήταν ενάντια στην επιχειρηματικότητα, επειδή η δημοτική αρχή προσπαθούσε να βάλει μία τάξη στα τραπεζοκαθίσματα, στα τσαντίρια στις παραλίες, προσπαθώντας με έναν ομοιόμορφο τρόπο να έχουν όλοι ομπρέλες. Αυτό δεν είναι ενάντια στην επιχειρηματικότητα και φέρνω αυτό το παράδειγμα για να δείξω ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι αυτό που έκανε μόλις χθες ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος όταν ένας πολίτης του είπε ότι το ΣΔΟΕ έχει έρθει πολλές φορές, η απάντηση του οτι θες να το στέλνουμε, λέγοντας ότι αυτό δεν μπορεί να είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας.
Στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση υπερφορολόγησε την μεσαία τάξη, τους μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες, απάντησε ότι πράγματι η μεσαία τάξη ήταν αυτή που χτυπήθηκε, εκτός από τις πιο χαμηλές με οικονομικούς όρους κοινωνικά τάξεις.
Αυτό είναι αλήθεια, ωστόσο το πρώτο ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει κάθε καλοπροαίρετος πολίτης είναι γιατί φτάσαμε εδώ, γιατί αν δεν απαντήσουμε πρώτα σε αυτό νομίζω ότι στη συνέχεια θα χάσουμε και την υπόλοιπη απάντηση.
Φτάσαμε εδώ γιατί υπήρχαν πολύ συγκεκριμένες πολιτικές που οδήγησαν στη χρεοκοπία. Να θυμίσω ότι μέχρι το 2014 έκλεισαν 200.000 και αυτά είναι επίσημα νούμερα της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.
Φυσικά και ακόμα υπάρχει υψηλή φορολογία, είναι κοινωνικά άδικη, όμως πρέπει να δούμε σε ποιες επιχειρήσεις είναι, δεν μπορούμε να βάζουμε στην ίδια στάθμη και τον κύριο Μαρινάκη και την καφετέρια της γειτονιάς μας.
Ο κάθε μεγάλο-επιχείρηματίας δεν μπορεί να έχει την ίδια φορολογία με το μικρομεσαίο, πρέπει όμως να βρούμε εκείνα τα εργαλεία, δεδομένου ότι είμαστε δεσμευμένοι από τις πολιτικές αυτών που μας οδήγησαν να έχουμε την τρόικα και το ΔΝΤ επάνω από το κεφάλι μας.
Ωστόσο πρέπει να θυμίσουμε ότι ξεδιπλώνονται σιγά-σιγά αυτές, καθώς οι ασφαλιστικές εισφορές πλέον είναι με βάση το εισόδημα τους και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Αυτό είναι μία καθαρά κοινωνική πολιτική η οποία στρέφεται υπέρ των επαγγελματιών. Επίσης από φέτος ξεκίνησε η σταδιακή μείωση της φορολογίας, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε το ερώτημα ότι όταν είσαι δεσμευμένος σε μία σειρά πραγμάτων, στην σχέση μας με τους Ευρωπαίους, πώς θα μπορέσεις να ισοσταθμίσει τις απώλειες από την μείωση της φορολογίας, λέγοντας ότι αυτό ίσως γίνει μέσω των δημοσίων υπαλλήλων;
Αναφορικά με τους δημοσίους υπαλλήλους είπε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα έχει τον μικρότερο αριθμό σε σχέση με τον πληθυσμό της.
Από το 2015 και μετά έχουν γίνει 19.000 προσλήψεις γιατρών και προσωπικού σε νοσοκομεία, με τον κύριο Μητσοτάκη να θέλει να φέρει τους ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία,  αυτή είναι η στόχευση του στην υγεία, καθώς έχει σταματήσει το πάρτι στο χώρο αυτό, θυμίζοντας τα σκάνδαλα που έχουν πάει στη δικαιοσύνη και έχει ευθύνη μετά προχωρήσει, καθώς γίνονται διάφορα παιχνίδια μέσω αυτής και πολιτικά παιχνίδια για να καθυστερήσουν.
Πώς επομένως μπορεί εύκολα κάποιος μπορεί να πει ότι την φορολογία από τη 26% θα την πας στο 12% αφού πρώτα πρέπει να πει ότι τα έσοδα πρέπει να καλυφθούν από κάπου αλλού. Το σύνηθες που λέει ο κύριος Μητσοτάκης είναι περικοπές δαπανών; Ποιες των κοινωνικών;
Αν κάπου υπάρχει πραγματική αύξηση δαπανών είναι στις κοινωνικές δαπάνες, παιδεία, πρόνοια, υγεία, θυμίζοντας ότι τα λέει αυτά αυτός που μέχρι το 2015 μοιράζονταν σε εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές φωτοτυπίες αντί για βιβλία.
Συμπέρασμα, οι μικρές επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίοι έχουν απόλυτο δίκιο σε αυτό που λένε και πρέπει να γίνει σοβαρή προσπάθεια να μειωθεί με πιο έντονους ρυθμούς η φορολόγηση. Αυτό όμως είναι άλλο πράγμα, καθώς πρέπει δημοσιονομικά να μη διαλύσει τη χώρα και να μας φέρει σε νέα μνημόνια και όχι να γίνεται με ευχές και με τον τρόπο που συνήθως είναι δημοκρατία προτάσει.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Δρακονταειδής είπε ότι και στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, έχουμε υποχρέωση ως κοινωνίας και πολίτες να δώσουμε απαντήσεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον τόσο της Ευρώπης αλλά και της πατρίδας μας. Αυτές οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, εκτιμώντας ότι οι πολίτες νηφάλια, χωρίς κραυγές, με ηρεμία, θα πρέπει να σκεφτούν αν θα πάμε σε μία Ελλάδα της αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και Δημοκρατίας και αντίστοιχα σε μία τέτοια Ευρώπη όπως είναι η στόχευση της αριστεράς, ή θα επιστρέψουμε στα πιο σκληρά νεοφιλελεύθερα μοντέλα που εκφράζονται και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ο πιο υγιείς εκφραστής τους είναι ο κύριος Μητσοτάκης που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ως υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης δεν άφησε τίποτα όρθιο που να αφορά, καθηγητές, δημοτική Αστυνομία, στέλνοντας στο σπίτι τους.
Δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι που άσκησαν αυτές τις πολιτικές από θέσεις ευθύνης να μπορούν να υπερασπίζονται τις αξίες της αλληλεγγύης, κοινωνικής Δικαιοσύνης, που προτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία, γιατί έχουν μία διαφορετική κουλτούρα που είναι το όφελος των λίγων, σε αντίθεση με την κουλτούρα της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που είναι το όφελος των πολλών και της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου