Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Παναγιώτης Φατούρος στον Prisma 91,6: ”Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο συσπείρωσης στις νεοφιλελεύθερες επιλογές του Μητσοτάκη"


Την πολιτική επικαιρότητα ανέλυσε στον Prisma 91,6 ο συντονιστής της Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Φατούρος.
Σχολιάζοντας το πρόσφατο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών- ευρωεκλογών, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και εν μέρει μπορεί να μην τα περιμέναμε, ωστόσο αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να τα αποδεχτούμε, στον χρόνο τον οποίο θα πρέπει να τα αναλύσουμε και να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα, όχι ότι δεν το έχουμε κάνει, αλλά σίγουρα χρειάζεται μία περαιτέρω ανάλυση και να σχεδιάσουμε πώς θα πορευτούμε στο μέλλον και στις επόμενες μάχες που έρχονται αλλά τη βασικότερη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.
Αναφορικά με την πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τη συγκρότηση μιας νέας Προοδευτικής Συμμαχίας και στο ερώτημα αν υπήρχαν απουσίες από την εκδήλωση, καθώς και κάποιες αποχωρήσεις καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, απάντησε ότι σίγουρα  υπήρχαν, καθώς προχθές ξεκίνησε η συγκρότηση κατά βάση μιας Προοδευτικής Συμμαχίας με το ΣΥΡΙΖΑ και με ευρύτερες δυνάμεις κεντροαριστεράς.
“Πρόκειται για μία αρκετά μεγάλη πλατφόρμα διαλόγου που βασίζεται σε μία οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ισότιμης συμμετοχής και στον ανοικτό διάλογο, άρα οπωσδήποτε ακόμα και αν είχαμε ένα γήπεδο θα είχαμε πολλές απουσίες, πόσο μάλλον σε μία αίθουσα, ήταν μία αρχή της συγκρότησης αυτή της Προοδευτικής Συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.”
Σχετικά με κάποιες αποχωρήσεις, ανέφερε ότι κάποιοι αποχώρησαν όχι όμως με σκοπιμότητα, ήταν φυσιολογικό κάποια να μην παραμείνουν μέχρι το τέλος δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο θέμα, προβλήματα ωστόσο εσωκομματικά μπορεί να υπάρχουν, δεν είναι όμως της παρούσης να αναλυθούν.
Αναφορικά με με το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας ο κύριος Φατούρος ανέφερε ότι πρόκειται για τη συμμετοχή της Μαυρέτας Σταύρακα, γιατρού Παθολόγου, ένα νέο άτομο η Ζέτα Κατωπόδη Ντελημάρη και αλφαβητικά πρώτος είναι ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής ο οποίος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχολιάζοντας μάλιστα την πρόσφατη εκλογική μάχη το κύριου Δρακονταειδή στο δήμο Λευκάδας, ανέφερε ότι μετά από κάθε μάχη κερδίζεις ή χάνεις, έχεις τα υπέρ και κατά σου, τα λάθη σου ή τα πλεονεκτήματα σου, προφανώς και δεν ήθελε ο ίδιος να χάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μία χαμένη εκλογική μάχη ακυρώνει κάτι εξ ολοκλήρου,  ή ότι υπάρχει ένας προβληματισμός για την εκ νέου υποψηφιότητά του. Τα συμπεράσματα τα οποία πρέπει να βγουν αφορούν κυρίως το κόμμα αλλά και τον ίδιον, ως εκ τούτου δεν μπορείς να θέσεις κάποιον εκτός μάχης.
Αναφορικά με την εκδήλωση της Τετάρτης ο κύριος Φατούρος ανέφερε ότι υπήρχε μία πολύ καλή συμμετοχή του κόσμου, την δεδομένη χρονική στιγμή η οποία έγινε, καθώς είναι μία σεζόν στη Λευκάδα στην οποία πολύς κόσμος δουλεύει και δεν είναι διαθέσιμος για συγκεντρώσεις, παρόλα αυτά υπήρχε ένα ζωηρό ενδιαφέρον όσον αφορά την κρισιμότητα της κατάστασης και τα διλήμματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και ενόψει εκλογών, αλλά και γενικότερα και έχουν να κάνουν σε μία πιθανή οπισθοδρόμηση, σε αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση της χρεοκοπίας της χώρας.
Σίγουρα αυτό παρουσιάζει την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο συσπειρώσεις απέναντί τους. Είναι γεγονός ότι δεν μας έχει ικανοποιήσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά πρέπει να θυμίσουμε ότι είναι ενδεικτικό, αλλά δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λόγο ότι μέσα από την Ευρωβουλή θα κυβερνηθεί η χώρα.
Άλλο είναι οι εθνικές εκλογές, άλλο οι ευρωεκλογές, εκεί είναι μία πιο χαλαρή ψήφος, ο κόσμος βλέπει πράγματα διαφορετικά, παράλληλα υπήρχε μία μεγάλη συσπείρωση, μην ξεχνάμε ότι το όλο οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο διαδραματίζονται αυτά τα γεγονότα ίσως είναι το χειρότερο για τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, ο κόσμος και μπερδεύεται και έχει μία απογοήτευση την οποία εκδηλώνει με τη λογική της σκούπας.
Γνωρίζαμε ότι αυτή η κρίση θα φάει πολλές κυβερνήσεις όπως και έχει φάει, ωστόσο αυτή τη στιγμή έχουμε την μακροβιότερη κυβέρνηση η οποία έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Πρέπει να πούμε ότι υπάρχει μία μεγάλη απόσταση από αυτό που παραλάβαμε και αυτό που έχουμε πράξει, σίγουρα η χώρα θέλει πολλά χρόνια ακόμα για να έρθει σε μία κανονικότητα, όμως τα πρώτα βήματα έχουν γίνει, είναι σημαντικά, καθώς έχουμε μία μεγάλη απεξάρτηση από την επιτροπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα δημόσια ταμεία το 2014 λίγο πριν τις εκλογές είχαν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και αυτή τη στιγμή έχουν περίπου 30 δις, έχοντας υπόψιν ότι η χώρα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να βγει στις αγορές, επίσης είμαστε εκτός μνημονίου για ένα σημαντικό κομμάτι, μπορούμε να έχουμε πιο ελεύθερες επιλογές, ενώ η κοινωνία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.
Επίσης έχουν γίνει σημαντικά επιτεύγματα, όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο Λευκάδας, το παραλάβαμε με 19 γιατρούς, 43 παραδώσαμε, με προοπτική να φτάσουν τους 68.
Όλα αυτά είναι πράγματα καθημερινά, δεν τα επικοινωνήσαμε με τον καλύτερο τρόπο, υπάρχει μία αντίθετη άποψη σε site και μέσα ενημέρωσης,  με καθαρά κομματική στόχευση η οποία μπερδεύει τα πράγματα, υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα με όνομα και επίθετο που θέλουν ξεκάθαρα συμβόλαια κι όλα αυτά πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, ωστόσο και εμείς δεν ήμασταν τέλειοι, καθώς κάναμε και λάθη στην κοινωνική πολιτική, δώσαμε έμφαση στα κατώτερα στρώματα, αδικήθηκαν οι μικρομεσαίοι που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας, όλα αυτά είναι μηνύματα τα οποία τα παίρνουμε τα αναλύουμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι από το 2014 μέχρι το 2019 δεν έχουν γίνει σημαντικά επιτεύγματα, όπως για παράδειγμα μία ανάπτυξη η οποία δεν είναι αρκετά μεγάλη, αλλά  είναι ισομερώς καταμερισμένη  σε όλους, υπάρχει ιδιαίτερη στόχευση σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες πλήρωσαν την κρίση σε πολύ μεγάλο βαθμό, με απώλειες εισοδήματος 40 και 50%. Όλα αυτά δημιουργούν μία πραγματικότητα κοινωνικής ισορροπίας και Δικαιοσύνης.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Φατούρος, είπε ότι είναι δεδομένο ότι κανείς δεν θέλει να γυρίσει το 2014 και πριν, καθώς και η εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ από το 3% στο 36, εξελίχθηκε σε αυτή τη λογική, το ότι ο κόσμος δεν ήθελε τα δύο μεγάλα κόμματα τα οποία είχαν κυβέρνηση για δεκαετίας τη χώρα και την έφεραν στην κατάσταση της χρεοκοπίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκάδα έχει ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο, με αξιόλογα άτομα που πιστεύω ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό με μία συλλογική δουλειά, το κομματικό πλαίσιο, αλλά και μέσω μιας Προοδευτικής συμμαχία πιστεύω ότι έχει όλα τα εχέγγυα να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και να δικαιώσουμε τόσο τον κόσμο που μας  πιστεύει αλλά και την Ελληνική κοινωνία γενικότερα.
Ακούστε την συνέντευξη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου