Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Μ. Σταύρακα στον Prisma 91,6: “Στόχος της Ν. Δ. η επαναφορά της σκληρής λιτότητας και η διάλυση του κοινωνικού κράτους.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε η υποψήφια Βουλευτής Συριζα Μαυρέτα Σταύρακα.
Στο ερώτημα αν αισθάνεται ότι υπάρχει μία χαλαρότητα την συγκεκριμένη προεκλογική περίοδο,  απάντησε ότι δεν πιστεύει κάτι τέτοιο, καθώς η επαφή που έχει με τον κόσμο και στα χωριά δεν της δίνει αυτή την εντύπωση. “Ο κόσμος μας δέχεται πάρα πολύ καλά κουβεντιάζουμε, πιστεύω ότι η αποχή θα είναι μικρότερη, καθώς θα ψηφίσει πολύς περισσότερος κόσμος αυτές τις εκλογές.”
“Εμένα μου δίνει την εντύπωση η συναναστροφή μου με τον κόσμο, ότι δεν θέλουν να έρθει η δεξιά, δηλαδή ξανά ερχόμαστε και πάλι στο σύνθημα όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν θέλουμε να γυρίσει δεξιά και για αυτό το λόγο θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αυτό τουλάχιστον εγώ καταλαβαίνω.”
Σύμφωνα με την κυρία Σταύρακα το κύμα θυμού προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εκτονώθηκε με την χαλαρή ψήφο των ευρωεκλογών, καθώς διαπιστώσαμε ότι υπήρχε μεγάλη αποχή. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολύ μικρή Συσπείρωση στις ευρωεκλογές, εκτιμώντας ότι αυτή έχει αυξηθεί πάρα πολύ, φτάνοντας στο 85 με 90% και πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα.
“Άλλωστε έχουμε ξαναζήσει παρελθοντικά στις ευρωεκλογές να έρχεται πρώτη η Νέα Δημοκρατία και μετά να γίνετε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακόμα και τώρα στις εκλογές στη Λευκάδα είδαμε τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να έρχεται πρώτος και στις επαναληπτικές να εκλέγεται Χαράλαμπος Καλός.”
Σύμφωνα με την κυρία Σταύρακα οι Έλληνες έχουν κοντή μνήμη, καθώς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ποιοι μας έβαλαν στα μνημόνια, καθώς μας έβαλαν οι άλλες κυβερνήσεις, με το δημοψήφισμα θα μπορούσαμε να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και δεν ήταν αυτό το διακύβευμα του, αλλά αν θα εφαρμοζόταν το πρόγραμμα Γιούνκερ ή όχι και αναγκάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αφού ξαναμπήκαμε σε μνημόνια να μπει σε ένα πρόγραμμα, καθώς δεν μπορούσε να κάνει όσα είχε υποσχεθεί τότε.
Τώρα όμως που τελείωσαν τα μνημόνια προσπαθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και σε όλο αυτό το διάστημα έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα.
Το πρώτο πράγμα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ήταν να βοηθήσει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και αυτό ήταν πολύ βασικό, μην ξεχνάμε τα παιδιά που λιποθυμούσαν στο σχολείο, τα μαγκάλια που έκαιγαν και καίγονταν σπίτια και πέθαιναν άνθρωποι, τους ανθρώπους που έτρεχαν να φάνε από τα σκουπίδια και όλα τα λουκέτα που βλέπαμε τα πρώτα χρόνια στην Αθήνα στα μαγαζιά.
Σήμερα η χώρα μας έχει μπει στην κανονικότητα  και πιστεύω ότι αρχικά με τη βοήθεια που δώσαμε στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, τώρα μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο και την μεσαία τάξη, καθώς βλέπουμε στη Γαλλία τι έγινε με τον Μακρόν, που εκεί βοηθώντας τη μεσαία τάξη περισσότερο η ακραία φτώχεια έκανε την έκρηξη της με τα κίτρινα γιλέκα.
Είναι γεγονός ότι υπήρξε μία επιβάρυνση στη μεσαία τάξη, όμως να μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε τα ταμεία άδεια, τα νοσοκομεία χρεωμένα, 674 εκατομμύρια ευρώ είχαν χρέος, τα ασφαλιστικά ταμεία σε άθλια κατάσταση, οι οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ προς ιδιώτες στην τεράστιες, ήταν 2,5 δις και τώρα Έχουν μείνει μόλις 100 εκατομμύρια, για να γίνουν αυτά έκανε μία δημοσιονομική πολιτική, παίρνοντας περισσότερα χρήματα από τη μεσαία τάξη.
Σήμερα όμως το κράτος αφήνει αποθεματικό 30 με 40 δις, για να μην έχουμε ανάγκη να μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό οι δανειστές, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μία χώρα υπό χρεοκοπία, δανειζόμαστε για να τα φέρουμε βόλτα και όταν δανείζεσαι οι δανειστές έχουν το πάνω χέρι.
Η κυρία Σταύρακα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλά και καλά, ωστόσο είχε μία αδυναμία με εξηγήσει στον κόσμο τι πραγματικά έκανε, αναφέροντας τα πιο σημαντικά, όπως για παράδειγμα διαγραφή των βεβαιωμένων στην εφορία οφειλών ανασφάλιστων όσων νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία επί εποχής Σαμαρά και άλλα πολλά.
Όπως είπε, με τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας, θα έχουμε ολική επαναφορά της σκληρής λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, η λογική της είναι ότι δεν αυξάνουμε μισθούς, αλλά θα δώσουμε κίνητρα σε αυτούς που έχουν τα χρήματα, για να αυξηθεί η παραγωγή και τα κέρδη που θα έρθουν, θα τα χρησιμοποιήσουμε για να ξανά δημιουργηθούν εταιρείες και θέσεις εργασίας, αυτό όμως δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα.
Στο ερώτημα γιατί κάποιος ψηφοφόρος θα πρέπει να επιλέξει τη Μαυρέτα Σταύρακα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου απάντησε με το όραμα της,  λέγοντας ότι το νησί μας είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου, με φοβερές παραλίες, έναν ορεινό όγκο, με φαράγγια, μονοπάτια, μοναστήρια,  παλιές εκκλησίες, χωριά  με πέτρινα σπίτια, πιστεύοντας ότι δεν μπορούμε να παράγουμε τίποτα άλλο εκτός από τον τουρισμό.
“Πιστεύω ότι εκείνο που θα προσπαθήσω είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε ο τουρισμός δεν είναι στη Λευκάδα με το χρόνο, γιατί αυτή είναι η μεγάλη μας βιομηχανία και να προσέξουμε όλο το νησί μας, καθώς έχει φοβερές ομορφιές και πράγματα που μπορεί να δώσει στον κόσμο.
Αφού πιστέψουμε οτι το νησί μας είναι το ομορφότερο και έχει άπειρες δυνατότητες, πρέπει να κάτσουμε να συζητήσουμε και να δούμε τι θέλουμε και από κει και πέρα να δούμε και μέσα από προγράμματα τι μπορούμε να κάνουμε.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου